"Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen; in Almelo is altijd wat te doen"(1)
Willard: "Zo, 20e daar heeft die Broex mooi niet van terug"Zondag 26 oktober was dat een nationale veldrit en die werd dan ook op de informatieborden boven de rondweg van Almelo aangekondigd.. Dit keer geen gecombineerde wedstrijd voor Amateurs en Masters, maar eigen wedstrijden voor deze categorieën. Bij de Amateurs trad Jan van Herwijnen in het strijdperk. Bij de Masters was de Amstel vertegenwoordigd door twee renners: Willard Gerritsen en Jeroen van Hoeijen. Alledrie hadden zij de opening van het regionale crossseizoen op zaterdag op het parcours van Sloten aan zich voorbij laten gaan: krachten sparen voor de grote wedstrijd. Dat werd door mountainbeuker Broex, die daar wel aanwezig was, streng veroordeeld: "Ze worden toch 23e". Hierdoor tot in zijn haarpunten gemotiveerd opende Jan met de Amateurs het wedstrijdprogramma.
Na een matige start rukte Jan steeds verder op en eindigde uiteindelijk op de 12e plaats. "Niet te snel starten; het is een zwaar parcours" was zijn advies aan Willard en Jeroen. Voor beiden was het de eerste Veteranenwedstrijd van dit seizoen, dus nog nul punten en dus starten vanuit de achterhoede. Ook Willard en Jeroen baande zich redelijk succesvol een weg naar voren: Willard werd uiteindelijk 20e en Jeroen eindigde net als Jan op de 12e plaats. Misschien had er voor hem nog meer ingezeten als hij zijn verdappering een ronde eerder had ingezet.

Bij de opening van het regionale crossseizoen op Sloten en De Weeren waren veel Amstelrenners aanwezig. Meest succesvolle renner was Nieuweling Dennis Andriessen: hij won beide dagen de wedstrijden in zijn categorie.

(1) Prijsvraag: van welke grappenmaker is dit citaat? Oplossingen naar wtcdeamstel@yahoo.com. Onder de goede inzenders verloten wij een mooie bidon.